Zeven verdachten opgepakt in onderzoek naar drugshandel

10 maanden geleden gepubliceerd

In een grootschalig onderzoek naar de drugshandel zijn zeven personen aangehouden. De arrestaties vonden plaats in Den Haag, Noordwijkerhout, Tilburg en Berkel-Enschot. Er zijn woningen doorzocht en meerdere verdovende middelen, wapens, munitie en waardevolle goederen zoals horloges zijn in beslag genomen.

De aanhoudingen

De zeven verdachten, zes mannen en één vrouw, werden afgelopen dinsdag, 26 september, aangehouden in hun woningen. De mannen variëren in leeftijd van 31 tot 67 jaar en zijn afkomstig uit Den Haag, Noordwijkerhout, Berkel-Enschot en Tilburg. Een 66-jarige vrouw uit Den Haag is ook aangehouden.

Vijf van de verdachten zullen op vrijdag 29 september worden voorgeleid. De overige twee, de 66-jarige vrouw en de 67-jarige man, zijn heengezonden maar blijven wel verdachten in het onderzoek.

Ondermijning

De handel in drugs wordt vaak gezien als ondermijning van de maatschappij. Het kan leiden tot intimidatie en afpersing en maakt kwetsbare wijken nog kwetsbaarder doordat criminelen er de dienst uitmaken.

Verdachte situaties melden

Als u een verdachte situatie ziet of vermoedt dat er ergens criminele activiteiten plaatsvinden, kunt u dit melden bij de politie via 112 (bij spoed) of 0900-8844 (geen spoed). Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.